Sunday, October 23, 2016

Problemele personale si etica afacerii.


Sunt un partener într-o afacere locală,  un raport de știri dimineață a pornit haos în biroul nostru. O agenție de județ este data în judecată de un om de afaceri local. Această agenție ne în considerare pentru un proiect profitabil - și omul pe care îl dă în judecată este căsătorit cu unul dintre partenerii mei de afaceri, Susan. Ea susține că nu știa despre procesul sau conflictul cu soțul ei. Alti parteneri  cu greu ar fi crezut, și sunt preocupați de reputația noastră. Deținătorii au responsabilitatea de a pas departe atunci când relațiile lor personale lovesc in reputația firmei?

Nu neaparat. Totul depinde de rolul persoanei în cadrul companiei, și modul în care acestea sunt implicate în conflict. Hai să ia în considerare Susan. Dacă ar fi fost pe echipa implicată în contul acestei agenții, ea ar fi trebuit retras imediat din proiect, atunci când a aflat despre conflict. În cazul în care ea a fost implicată în proces, ea ar trebui sa ia un concediu de absență de la firma ta. Și, dacă ea a mințit în legătură cu ceea ce știa și când, atunci ea a încălcat responsabilitățile sale de parteneriat și ar trebui să i se arate ușa. Atunci când rupe încredere, vă pierdeți credibilitatea - și, prin urmare, o valoare.

Dar, în primul rând, toată lumea trebuie să se răcească. În cazul în care nu există nici o dovadă că Susan a mințit, atunci du-te cumpăra prânzul și spune că tie rău, familia ei trece printr-o perioadă grea. Apoi, utilizați acest lucru ca o oportunitate pentru firma ta de a umple un gol în politicile sale. Să elaboreze criterii care atunci când un partener trebuie să se retragă dintr-un proiect, să ia un concediu sau îndepărtați definitiv. Fără acest lucru, nu vă puteți aștepta parteneri pentru a ieși - fără semne de fapte rau intentionate, și nici o politică să urmeze - ori de câte ori rudele lor sunt în vizorul unui client. Asta e nedrept lipsa de respect și de nici o loialitate.

Uită-te la întreaga situație, și de ce ceilalți parteneri se îndoiesc Susan. Presupun că problema nu este integritatea ei - pentru că în cazul în care a fost în discuție, ea nu ar trebui să fie un partener la toate. Este ea, spre deosebire de alți parteneri, deoarece ea nu spun istoria de lucru la domiciliu? Din cauza unor alte motive personale? Asigurați-vă că nu există nici o părtinire în joc. Fiind într-un parteneriat nu înseamnă oamenii trebuie să gândească sau să acționeze la fel, dar aceasta cere ca, atunci când apare neîncrederea, ei discută abordările diferite ale acestora sau circumstanțe. Este o responsabilitate reciprocă.

Nu mai calomnios și acuzații. Dacă cineva are dovezi că Susan a ascuns cunostintele sale despre acest proces, atunci ei ar trebui să-l ridice. În caz contrar, să ia o privire la ceea ce știi să fie adevărat: încredere conduce reputație. Sunteți toți partenerii dintr-o afacere care necesită onestitate, corectitudine și compasiune. Teama nu poate etica atu. Si, poate cel mai important adevăr al tuturor: Niciodată nu a fost de acord asupra a ceea ce să facă în astfel de situații. Acum, du-te afacere cu faptele.

No comments:

Post a Comment